Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 10:19 - Изкуството да се лети с мотоциклет
Автор: boychinova Категория: Забавление   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.10.2009 10:19


 

31 декември, цял свят се готви да посрещне 2008 г. Австралиецът Роби Мадисън обаче се настройва за друго. Един месец след смъртта на идола си - Робърт Крейг Нийвъл, Роби се кани буквално да влети в новата година с мотоциклета си. Два опита на специално подготвеното трасе на паркинга на едно от казината в Лас Вегас, и многократният шампион от Световните екстремни игри Мадисън записва името си в Книгата с рекордите на Гинес. Пред камерите на американската телевизия ESPN Роби скача 98,15 м от първия опит и подобрява постижението на сънародника си Тригер Гъм отпреди две години за най-дълъг скок с мотоциклет. Гъм постига 84,3 м. Вторият опит на Мадисън е по-неуспешен - само 97,54, но пък приземяването е чисто и безболезнено. Дни след това 26-годишният австралиец още не съзнава напълно какво е направил. Само малко е разочарован, че не е успял да изпълни целта си - да прескочи цяло футболно игрище, но обяснява това с насрещния вятър. За сравнение - при подготовката за телевизионното си новогодишно шоу Роби постига 106 м. Той вече планира следващото си летящо шоу - през март в Мелбърн, когато се заканва да прелети 120 м. "Вече знам как ще стане. Това беше само началото", заканва се професионалистът.

Мадисън не е чужд на рекордите - той вече притежава два - за най-дълъг скок със 125-кубиков мотор и за най-дълъг скок с правене на трикове във въздуха. При втория акробатиката му във въздуха оставя без дъх 25 000 души публика. Това са рекорди, на които дори кумирът му Нийвъл би завидял. "Жалко, че не беше тук да ме види, защото винаги е твърдял, че това не може да бъде направено. Това просто е моят живот. Трудих се и тренирах упорито, за да го постигна", казва Мадисън на 1 януари.

"Роби има повече от 13 живота - споделя пък майката на лудата глава, Деби. - Вкъщи отчитаме като благословия всеки ден, в който е жив."  Нейното момче от дете си заслужава прякора "Лудото куче". Той получил първото си моторче на 3 години, сложили му двигател на 4-годишна възраст, а на 22 вече е професионален състезател в екстремните дисциплини. Всички му казват на галено Мадо (съкращение от фамилията Мадисън), но самият той признава, че е по-правилно да е само Мад (от анг. - луд). Счупените кости, травмите по главата, разместените кокали, които често съпътстват състезанията му, никога не са го плашили. "За нещастие това е част от професията ми. Но явно съм късметлия, можеше и по-зле да е", признава 26-годишният любител на екстремните преживявания. Засега най-сериозно страда след инцидент на водни ски в езерото Илавара преди 9 години, когато заради студената вода получава менингит и мозъчен кръвоизлив. В резултат - едната половина на тялото му остава парализирана и той се възстановява почти година. "На практика беше в клинична смърт. Това преживяване го промени сериозно. Върна се от болницата различен човек. Вече не се страхува от нищо", спомня си бащата на рекордьора Питър. "Не мога без да карам мотор. Ще полудея, ако ми го вземат. А колкото до опасностите - всичко е в моите ръце. Когато направя грешка, се старая да я запомня и да не я повтарям никога. Така ставам все по-добър. Всички проблеми всъщност ме амбицират да стана най-добрият фрийстайл мотоциклетист за всички времена. В моя живот да търся границите на възможното е задължение", казва Роби, който по образование е ... водопроводчик.

Когато не прави опити за рекорди, Мадисън е кралят на екстремните мотоциклетни шоупрограми. В родината си той е приеман като най-талантливия състезател от  сериите FMX - така се нарича свободният стил в мотоциклетизма. Опасните номера на трупата му "Твърдите демони" пък са любими на феновете в цяла Австралия и Нова Зеландия.

През ноември той ще се върне отново в Австралия за поредния си голям скок - този път без мотор. За края на 2008 г. е насрочена сватбата с годеницата му Ейми Сандърс.



Тагове:   мотоциклет,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: boychinova
Категория: Забавление
Прочетен: 82570
Постинги: 73
Коментари: 20
Гласове: 86
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930